"Vriendschap verdubbelt vreugde en halveert smart"
(Francis Bacon)

Particulieren, bedrijven en maatschappelijke organisaties verbinden zich aan het museum.  Het onderlinge contact en het beleven en verdiepen van gezamenlijke interesses staan daarbij centraal. Zij fungeren ook als klankbord en op deze manier weet het museum nog beter wat er in de samenleving speelt. Dat geldt ook voor de digitale vrienden via social media. Zo wordt het maatschappelijk draagvlak vergroot.

Sinds 1989...

… verenigen bedrijven en particulieren zich in Stichting Promotors Van Abbemuseum om het potentieel van het museum op alle vlakken te ondersteunen. Zo brengen zij door jaarlijkse donaties een groot deel van het budget voor nieuwe aanwinsten bijeen.

In 2013 kon het museum onder andere dankzij de steun van de Promotors het werk Let’s Go Girls! van Ilja en Emilia Kabakov aankopen. Het werk kreeg een centrale plaats in de tentoonstelling Lissitzky – Kabakov. Utopie en Werkelijkheid en is vanaf november 2014 te zien in de collectiepresentatie Er was eens… De collectie nu.

Een gevarieerd en interessant programma waar kunst en samenzijn met elkaar vervlochten zijn
Voor jong en oud

Vereniging Vrienden Van Abbemuseum

Al twintig jaar zijn ze vrienden, het museum en Vereniging Vrienden Van Abbemuseum. En in die twintig jaar is deze vriendschap stevig geworteld en gegroeid. In 2013 is de tijd gekomen dat nieuwe takken uitlopen, zoals de speciale Engelstalige programma’s voor de expatgemeenschap in Eindhoven, in samenwerking met het Expat Centre Eindhoven en de Young Art Crowd, gericht op jongeren tussen 19 en 29. Deze laatste groep organiseert de Young Art Night en twee keer per jaar opent het Van Abbemuseum in Eindhoven ‘s avonds haar deuren met een speciaal programma vol kunstgelateerde activiteiten van jonge, lokale kunstenaars, muziek en dans, workshops, performances. Het museumcafé Karel 1 vormt het hart van het feestje en live DJ’s en VJ’s maken een feest tot diep in de nacht mogelijk.

Een maal per jaar een bijzondere MADe for Art

MADe for talent